Yazılım ve Siber Güvenlik Derneği’nden Elazığ Valisine Ziyaret!

Dernek Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol; Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın 20 Ekim 2017 tarihinde, ISCTurkey “10. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansında” yaptığı konuşmasına atıf yaparak, Türkiye’nin 5 yıl içerisinde en az 30 bin yazılımcıya ihtiyacı olduğunu ve bu açığı kapatmak için Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendislikleri, Adli Bilişim Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümleri olarak büyük çaba gösterdiklerini belirtti.

20 Kasım 2017 tarihinde de Yükseköğretim Kurulunda, farklı alan mezunlarının Yazılım alanında çalışmalar yapabilmeleri amacıyla bir toplantı yapıldığını ve Fırat Üniversitesinin yaptığı sunum ile yazılım ve siber güvenlik alanlarında ne kadar güçlü olduğunu katılan üyelere anlatıldığını belirten Varol; bu tür çalışmaları hızlandırmak, ülkede milli yazılımlar geliştirmek ve devletin bölünmez bütünlüğünü korumak için bu derneği kurduklarını belirtti.

Derneğin Avrupa Birliğine sunulması düşünülen projelerde kamu kurumları yanında sivil toplum örgütü olarak destek sağlayacağını, siber güvenlik alanlarında sempozyum ve konferanslar düzenleyeceklerini söyledi. Prof. Dr. Asaf Varol, Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAP) kapsamında hazırlanan ve toplam 6 klasörden oluşan raporların Türkçe setlerini Vali Sayın Kaldırım’a teslim etti. Bunun haricinde Elazığ 1. Kültür Kurultayı kapsamında yapılan çalışmalarda yayınladıkları dört kitabı ve Ayrıca 2007-2009 yılları arasında Elazığ Buluşuyor Zirvesi adı altında yaptıkları çalışmalara ait 3 kitabı Vali Sayın Çetin Oktay Kaldırım’a takdim etti. Profesör Varol, günümüzde Milli Eğitim Bakanlığının okullarda okuttuğu kodlama eğitimine destek sağlayacak Robotik isimli bir kitabı, 2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığının talebi üzerine yazdığını ve kitaptaki örneklerin kodlama eğitimi için kullanılabileceğini söyledi ve kitabı Sayın Vali Kaldırım’a verdi.

Vali Sayın Çetin Oktay Yıldırım da “Elazığ’ın yazılım üssü” yapılıp yapılamayacağını sordu. Prof. Varol, “Sayın Valim, neden olmasın, Fırat Üniversitesi bu potansiyele sahip ve sizin desteğiniz ve önderliğinizde bu tür çalışmalar yapılabilir” dedi.

Bu yazı Ziyaretler kategorisine gönderilmiş ve , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir